Gaming in de klas

Serious gaming

Met Pictio Serious Gaming wordt de les op school ineens heel anders. Immers, met een game die thuis gespeeld wordt, gaat de leerling nu op school wat leren over een vak. Natuurlijk is een spel niet de échte werkelijkheid, maar dankzij die specialisten benaderen ze de werkelijkheid wel heel erg goed, en daarom valt er iets van leren!

SimCity Aardrijkskunde

Bouw een megagrote stad!

In deze module leert de leerling stap voor stap werken met SimCity. In vier snelle lessen wordt een complete stad gebouwd. In de eindopdracht wordt die stad uitgebouwd tot een Metropoool. De leerling moet ervoor zorgen dat de stad financieel gezond is, veel inwoners telt, alle denkbare voorzieningen heeft en ook dat de burgemeester populair is onder de inwoners!

Dit is wat er in de Lesbrief gebeurt:

  • Les 1: bouw een zo groot mogelijke, serieuze stad en houdt daarbij rekening met aspecten uit het echte leven: scholen, kantoren, rivieren, bruggen, wegen, verkeer etc.
  • Les 2: als burgemeester moet de leerling oordelen over de financiën van de stad. Zo moet de burgemeester bekijken waar op bezuinigt kan worden, welke prijzen verhoogd mogen worden etc.
  • Les 3: ontdek wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren om een grote stad welvarend te houden.
  • Les 4: Rush Hour, ofwel spitsuur! Trein, metro, bus, auto’s, de drukte neemt toe en alles staat vast. Hoe los je dat op?
  • Eindopdracht, de megastad!