DE LES GAAT LEVEN!

Wat heeft dat nou voor zin?

Ook al ben je er misschien niet mee bezig, er komt een moment dat je ergens gaat werken. En waarschijnlijk ga je eerst nog studeren. Omdat wij in een ‘kenniseconomie’ leven, is de kans groot dat je dingen met een computer moet doen. Zeker als je jong bent, wordt van je verwacht dat je ‘alles’ weet van computers. Sterker nog: op dag 1 krijg je een laptop in je hand gedrukt en die is letterlijk ‘leeg’. Zoek het maar uit! Je moet zelf alle apps erop zetten, zelf verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, zelf de koppeling met de e-mail server configureren enzovoort. Heb je dat eenmaal gedaan dan ga je met de apps aan het werk en opnieuw wordt dan van je verwacht dat je daarmee overweg kunt. Dat je gegevens kunt verzamelen en analyseren, dat je oplossingen weet te vinden, dat je kleine of grote apps kunt bouwen, enzovoort.

Daarom dus.

Daarom leer je met Pictio dingen die je in de praktijk tegenkomt. Daarom ook werkt Pictio samen met bedrijven, dezelfde bedrijven waar je later misschien gaat werken! Zo regel je bijvoorbeeld de communicatie voor een team van hulpdiensten tijdens een ramp. En de volgende les ‘zit’ je op de bloemenveiling bloemen te veilen met behulp van een app die je zelf hebt (mee)ontwikkeld. In een andere les analyseer je spreadsheets om een schoenenzaak te helpen met een belangrijke beslissing. Je ontwerpt een automatische verkeerslichtinstallatie voor een druk kruispunt. Je gaat bit- en andere coins delven in de blockchain. Kortom, met Pictio leer je dingen die er écht toe doen, dingen uit de praktijk én de actualiteit. En dat heeft zin!

Pictio is net echt!

In Pictio zul je veel namen van bedrijven tegenkomen. Met een aantal van die ‘partnerbedrijven’ heeft Pictio goed contact. Je kunt er bijvoorbeeld op bezoek gaan (in het echt of virtueel), of iemand van het bedrijf komt op je school voor een lezing of demonstratie, of beoordeelt je opdracht. Vraag je docent welke mogelijkheden er zijn! Staat jouw wens er niet tussen, laat het ons dan weten, wellicht kunnen we iets voor je regelen!